25 noiembrie 2010

Silicon sau solutie salina

Implantul mamar este o interventie chirurgicala care consta in cresterea in volum a sanilor si in acelasi timp contribuie si la dezvoltarea increderii si a imaginii de sine a persoanei care este supusa  acestei interventii.
De obicei persoanele care recurg la asemenea interventie chirurgicala o face din mai multe considerente: marirea sanilor foarte mici, sani asimetrici sau refacerea elasticitati sanilor perduta odata cu trecerea anilor sau dupa nastere.
Daca va hotarati sa recurgeti la aceasta interventie chirurgicala, este indicat sa va documentati foarte bine inainte si sa alegeti un medic plastician cu experienta  in domeniu, deoarece este o interventie destul de riscanta si numai medicul va poate ajuta in alegerea potrivita a tipului de implant mamar.
La ora actuala  implantul mamar  poate fi facut in doua moduri:

·        Implant cu gel siliconic coeziv;
·        Implant cu solutie salina;


Implantul cu silicon

Acest fel de interventie consta in introducerea unei proteze cu gel silicon coeziv si aici avem de ales, fie sub glanda mamara, fie in spatele muschilor pectorali.
Foarte multe persoane aleg acest tip de interventie, deoarece au ca principal avantajul ca ofera sanului o consistenta apropiata de cea naturala.

Implantul cu solutie salina

Consta in introducerea unei proteze(in acest caz incizia se face mai mica deoarece proteza nu este pre-umpluta), urman a se injecta solutia salina in functie de dimensiunea dorita a sanilor.
In general, acest tip de implant este considerat de cele mai multe persoane a fi mai avantajos, deoarece este total inofensiv in cazul unei rupturi solutia salina fiind absorbita in totalitate  de  organism.
Implanturile mamare cu solutie salina au si unele dezavantaje astfel:
-           sani asimetrici;
-           umflarea zonei;
-           deformarea sanului sau aparitia cutelor.

Asadar, dupa cum stim cu totii ca orice interventie chirurgicala implica niste riscuri, ramane la latitudinea fiacaruia daca merita  sa-si  asume aceste riscuri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu