Cancer

Cancerul denumit stintific si neoplasm malign este defapt o inmultire foarte rapida si  necontrolata a unei celule sau grup de celule care invadeaza tesuturile din jur, fie prin crestere directa in tesuturi, fie prin formarea unor colonii a celulelor, spre alte locuri mai indepartate din organism.
Aceasta maladie necrutatoare in ciuda faptului ca este cea mai  temuta boala a tuturor timpurilor, depistata in faza incipienta si cu un tratament adecvat, poate fi vindecata. Din studiile  facute la nivel mondial, reiese ca unu din cinci decese este cauzat de cancer.
In Romania numarul bonlavilor de cancer conform statisticilor din  2005 existau 354.572 de pacienti  in evidentele medicale judetene iar partea proasta este ca numarul bonlavilor este  in continua crestere datorita managementului prost combinat cu lipsa fondurilor si aparaturii necesare.

Cancerul de Prostata

Cancerul de prostata poate afecta pe oricare dintre noi si aici ma refer numai  la persoanele de sex masculin, indiferent de origine sau statut social. In general, cancerul de prostata apare la barbatii cu  varsta de peste 40 de ani.
Pentru preîntampinarea  aparitiei cancerului de prostata, este indicat ca fiecare barbat care a depasit varsta de 40 de ani, sa efectueze anual testul PSA (test care  măsoară cantitatea de antigen specific prostatei din sange) pentru depistarea cancerului de prostata din timp, in special  sunt vizati acei barbati care au mai avut in familie cazuri de acest gen.
In conditii normale, la un barbat sanatos, concentratia de antigen in fluxul de  sange se situeaza intr-un interval de la  0 - 4 ng/ml, daca se depaseste cu mult aceasta concentratie, semnaleaza o posibila aparitiei a cancerului de prostata.
In marea majoritate a cazurilor, sunt cateva simptomele care ne indica prezenta cancerului de prostata in organism, aceste simptome din nefericire, apar numai in stadiile mai avanasate ale bolii. Cele mai des intalnite simptome raportate sunt: urinarile frecvente in special in timpul noptii, durere la urinat, prezenta sangelui in urina, etc.
Tratamentul in cazul cancerului de prostata, se poate face medicamentos sau chirurgical, in functie de gravitatea bolii, iar acest lucru nu il poate stabili decat medicul specialist, in urma unor analize si controale medicale foarte amanuntite.
Pentru prevenirea cancerului de prostata, medicii ne recomanda sa avem o alimentatie cat mai echilibrata si bogata in suplimente nutritive precum: Omega 3( pestele gras consumat de 2-3 ori pe saptamana, este un buna sursa de Omega 3), vitamina D, respectiv vitamina E. Un antioxidant extrem de important in prevenirea cancerului de prostata, este si licopenul. Considerat  regele antioxidantilor, licopenul il gasim in majoritatea legumelor (brocolii, tomate, ardeiul rosul, spanac, etc.) dar si in unele fructe(pepene rosu ,caise, grapfruit rosu, etc.)

Antiperspirantele si Cancerul

In urma studiilor facute de specialisti, s-a ajuns la conculzia ca principala cauza a cancerului de san este folosirea excesiva a antiperspirantelor si am sa va spun de ce:
 - corpul uman are cateva zone( spatele genunchiului, spatele urechii, zona inghinala si zona de la sub brat) de care se foloseste pentru a elimina toxinele din corp sub forma de transpiratie. Folosirea excesiva a antiperspirantelor  impiedica eliminarea transpiratiei, iar in felul acesta toxinele raman depozitate in organism, ducand la aparitia nodulilor limfatici. Majoritatea tumorilor in cazul cancerului de san, sunt localizate in sfertul sus-exterior al sanului, mai  exact acolo unde apar si  nodulii limfatici.

De obicei, femeile aplica antiperspirantul imediat dupa epilare ceea ce este total gresit, deoarece dupa epilare, pielea este destul de sensibila avand unele rani insesizabile, ceea ce constituie o poarta de intrare a chimicalelor in zona respectiva,  crescand  riscul de aparitie a cancerului de san.

Unele dintre antiperspirante au o concentratie foarte mare de aluminiu in compozitie, ceea ce poate duce si la alte complicatii, respectiv aparitia bolii Alzheimer- Morbus Alzheimer ( este o afectiune degenerativă progresivă a creieruluui).

Din studiile facute pe pacientele bonlave de cancer la san, s-a constat ca anumite substante care se regasesc in unele  antiperspirante si deodorante, apar si in tesuturile afectate de cancer.