09 ianuarie 2014

Confirmarea sarcinii


Desi sarcina poate fi detectata la scurta vreme dupa conceptie, este posibil sa nu banuiti ca sunteti insarcinata sau sa va faceti un test de sarcina doar dupa absenta unei menstruatii. Un test de sarcina verifica prezenta, in urina sau sange, a gonadotropinei corionice umane (Hcg),un hormon sintetizat doar in timpul sarcinii.
Testele de sarcina autoadministrate sunt disponibile in farmacii. Multe truse asigura materialul pentru doua testari, puteti face un test la aproximativ o saptamana dupa absenta menstruatiei si apoi inca unul, cateva zile mai tarziu. Testarea dubla asigura un grad de precizie mai ridicat decat cea simpla. 

Exista teste de laborator pe baza de sange care se pot face foarte devreme (la 2-4 saptamani dupa ovulatie sau aproximativ la momentul in care ar fi trebuit sa aveti menstruatia) si sunt mult mai precise decat trusele din farmacii.

Daca banuiti ca sunteti insarcinata, fie ca ati folosit sau nu acasa un test de sarcina, apelati la un specialist pentru confirmarea sarcinii. De asemenea, incepeti ingrijirea prenatala, evitati expunerea la factori de mediu nocivi si fiti deosebit de atenta la nevoile alimentare.



By
Penny Simkin, Janet Whalley, Ann Keppler

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu